live your lifeline
Header

Workshop ‘Mythosofie’ met Lisette Thooft

July 10th, 2014 | Posted by heide fischer in News & Agenda

 

Mythosofie is een nieuw woord voor het oogsten van wijsheid uit verhalen. Verhalen vertellen is ons aangeboren: Elk kind luistert graag naar sprookjes en andere verhalen en begint ze vroeg of laat zelf te vertellen. Wat zijn de verhalen die jij je herinnert, die jou hebben aangesproken?

Een aantal bijzondere symbolische verhalen passeren de revue in deze workshop. Steeds is de vraag: wat betekent het voor jou? Welk verhaal vertelt jouw leven?

Toelichting:
Mythen en sprookjes bevatten wijze levenslessen, afkomstig uit de geestelijke wereld en ons doorgegeven door de generaties heen, in symbolische taal. Zo vertellen talloze verhalen ons dat we uit de hemel afkomstig zijn, en afgedaald naar de aarde om hier te werken en te leren. Denk maar eens aan het verhaal van Vrouw Holle en het meisje dat in de put viel naar een andere wereld. Als ze trouw de appels uit de boom geschud heeft en het brood uit de oven gehaald, en het huishouden van Vrouw Holle gedaan, mag ze beladen met goud weer naar huis, naar boven.
Veel verhalen vertellen ons dat we niet alles hoeven te weten, alles perfect moeten doen, dat we mogen vertrouwen op het levensproces zelf.
Lisette Thooft is schrijfster, coach en voorzitter van de Stichting Kring voor Mythosofie. Ze publiceert in bladen als Happinez en Het Vermoeden. Haar boek ‘Wie domme dingen doet wordt wijs’ was genomineerd als beste spirituele boek van 2013. In 2014 verschijnen van haar een debuutroman, ‘De vrouw die ik was’, en een ‘Mythosofisch Handboek’ geschreven samen met Mieke Bouma, onder de titel ‘Waarom de heks in de oven verdween’. Meer over het werk van Lisette Thooft op www.lisettethooft.nl

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *